Januar:
Enquist, Per Olov: Styrtet engel
Hermansson, Robert: Piratenes historie. Fra antikken til i dag
Man, John: Djengis Khan. En biografi
Newth, Eirik: Sola – vår egen stjerne
Olsson, Linda: La meg synge deg stille sanger
Februar:
Eidsvåg, Inge: Stille stemmer – indre bilder. Om lesningens velsignelser, farer og fryd
Johansen, Anders: Skriv! Håndverk i sakprosa
Melberg, Arne: Selvskrevet. Om selvframstilling i litteraturen.
Mars:
Bromark, Stian/Herbjørnsrud, Dag: Norge. Et lite stykke verdenshistorie
Brekke, Pål: Sola – vår livgivende stjerne
Kjøs, Peder: God pappa. En håndbok
Nordal, Berljot K.: Magda
April:
Brekke, Doksheim, Sand og Ulserød: Migrasjon og frihet
Johannessen, Jan Vincent: Kunsten å leve
Krogh, Thomas: Hermeneutikk. Om å forstå og fortolke
Løken/Næss: Inn i naturen
Maalouf, Amin: Verden i ubalanse
Melville, Herman: Moby Dick. Oversatt av Bjørn Alex Herrman. 644 sider.
Newth/Brekke: Den store boken om astronomi
Sigsgaard, Haslund og Madsen: Småbarna. Cappelen akademisk forlag
Mai:
Adichi, Chimamanda: En halv gul sol
Danielsson, Ulf: Stjerner og epler som faller. En bok om oppdagelser og merkverdigheter i universet
Hermansen, As: Vikariatet
Hole, Lena Kristin: Kjærlighetskoden. Om å ta vare på det parforholdet du har.
Oksanen, Sofi: Utrenskning
Penne, Sylvi: Litteratur og film i klasserommet. Didaktikk for ungdomstrinnet og videregående skole.
Sunde, Ole Robert: All verdens småting
Øverås, Thor Eystein: Livet! Litteraturen!
Juni:
Forfatterlandslaget: VM 2010. 32 land. 33 tekster.
Lewis, C.S.: En sorg som min
Juli:
Berggren, Arne: Hevnen
Grytten, Frode: 50/50. Essay.
Jennings, Andrew: Rått spill. FIFAs hemmelige verden.
Joris, Lieve: Leopardens dans. Kongo – en reise i et herjet land.
Stai, Kari: Jakob og Neikob
Velthuijs, Max: Frosken er lei seg
August:
Chapman, Gary: Kjærlighetens fem språk
Einhorn, Stefan: Veier til visdom
Espedal, Tomas: Imot kunsten
Fekjær, Hans Olav: RUS. Bruk. Motiver. Skader. Behandling. Forebygging. Historikk.
Jones,Lloyd: Mister Pip
Parr, Maria: Tonje Glimmerdal
Sweeten, Ping og Clippard: Lytte til hjertene. Med varme, empati og respekt.
September
Paolini, Christopher: Eragon
Paolini, Christopher: Den eldste
Wroblewski, David: Historien om Edgar Sawtelle
Oktober
Fanebust, Frode: Selvbedraget. Norge og klimakrisen.
Hill, Lawrence: Noen kjenner mitt navn
Paolini, Christopher: Brisingr.
Vaillant, John: Tigerjakt
Wadensjö, Mons: Forløsningen
Aake & Ragnhild Yri, Bønsdalsveien 1b, 2073 Bøn. Tel. 35 70 72 10. E-post: aake.yri@bluezone.no Hjemmeside: http://www.egenstraaling.com
Hei – Ketil -. Jeg fant din Blogg-side da jeg leitet etter Kagges Forlag. – Ser at du leser og kommenterer bøker, og da sikkert også om Kagges ekstreme ekspedisjoner. For å greie dette sterkt uvanlige må man ha tilsvarende indre ressurser. – Når man mangler disse ressursene, men «tar utfordringene likevel», – da må man finne ressursene underveis.
Slik har min indre ekspedisjon vært: en pioner- oppdagelsesreise mot de ekstreme polpunkter og fjelltopper. – For å få oversikt og mening med livet ved å utforske et indre landskap hvor andre gir opp.
Jeg utfordrer deg til å lese og kommentere bøkene mine, – særlig den siste: «Vendepunkt, bevihert og ansvar». Dette dreier seg om «vår ekstreme kollektive indre kulde og feighet». Bøkene er følgelig litepopuilære!
Jeg har utgitt fire bøker som forklarer («Reisen) Kausalterapiens opprinnelse og grunnlag: 1. ”Parasitter I Paradiset”. Forlag: DELTA/ Indre Lys. ISBN 82-91890-01-3., 2. ”Den Eventyrlige Livsreisen”, Forlag: DELTA/ Indre Lys, ISBN 82-91890-00-5., 3. ”SJEL OG ÅND I EN LEVENDE SAMMENHENG”, ISBN 82-91890-02-1 Forlag: Hjerter i Sentrum., – og til sist: nr 4. «Vendepunkt, bevissthet og ansvar», Licentia Forlag DA. ISBN: 978-82-92906-42-2
Vi formidler Kausalterapien og dens filosofi – som er ”instruert gjennom å lese jordstrålingens geometriske språk” – samt pasientarbeid i inn og utland. Og et meget omfattende terapihefte med 1107 øvelser. Dessuten et komplett kurskompendium, terapihefte og kursmateriell. Aake har harmonisert ”skadelig jordstråling i mange land, og vi har holdt mange kurser om Kausalterapi i inn og utland. – Se vår hjemmeside: «http://www.egenstraaling.com». MVH fra Aake Yri.
Etter å ha lest noen leserinnlegg i Sandefjords blad som du har forfattet sitter jeg med et intrykk av at du er noe av det mest selvopptatte menneske jeg ikke har møtt. Ditt fokus på det korrekte og intellektuelle er skremmende.
Du er rett og slett arrogant og usmakelig i din utrykks form.
Jeg blir rett og slett ganske lei meg når jeg leser dette. Har vi ikke kommet lenger i 2011 enn dette?
Tydeligvis ikke Kjetil.
Forventningene til en kar på vensresiden i politikken blir ikke styrket av dette.
Slipp deg løs og ikke vær så j… selvhøytidelig.
Du skremmer meg.
Hilsen Tone Mette Henriksen
I Norge blir små barn skremt av løver. I Tanzania er det omvendt. Der skremmes løvene av masaii-barn. Hvem som skremmes av hva er veldig subjektivt. Sånn sett tar jeg det ikke så høytidelig at jeg skremmer deg. Det sier ikke nødvendigvis mest om meg.
Det er nemlig litt diffust hva du bygger dine påstander på. Teksten din er full av påstander og så å si tom for underbygging.
Akkurat det skulle jeg gjerne visst. Hva bygger du på når du stempler meg som selvopptatt og arrogant? Nøyaktig hva er usmakelig?
At du prøver deg på en analyse av meg som helt menneske på bakgrunn av et par avisinnlegg er, hva skal vi kalle det, ‘interessant’. Bedre blir det ikke av at du stempler meg som ‘noe av det mest selvoppratte menneske’.
Hvis du virkelig har en interesse av å finne ut hva slags menneske jeg er, burde du prate med kolleger av meg, elevene mine, de som omgås meg til daglig. Sier de også at jeg er selvopptatt og arrogant?
Hvis du synes det er galt å ha et intellektuelt fokus, så deg om det. Her er mennesker forskjellige. Samfunnet hadde ikke gått rundt uten at noen har et intellektuelt fokus. Der er altså jeg. Samfunnet hadde heller ikke gått rundt uten de praktisk orienterte. Der er det andre som er, noe jeg er glad for. Jeg ser ingen grunn til at disse gruppene skal rakke ned på hverandre, slik du legger opp til.
Mener du virkelig at det er galt å ha fokus på hva som er korrekt? I så fall sier du jo selv at noe er galt og noe korrekt. Dermed snakker du mot deg selv.
Ja, jeg synes at noe er galt og noe riktig i denne verden, og jeg synes det gir mening å gi uttrykk for dette i tekster.
Hva 2011 skulle ha med saken å gjøre, forstår jeg ikke. Ei heller at jeg er en kar på venstresiden. For meg framstår det som en grumsete form for argumentasjon.
For meg blir diskusjonen mest interessant dersom du kan holde deg til tekstene jeg har skrevet og peke på hva det er du reagerer på. Vær spesifikk! Ikke bare kom med grove og udokumenterte påstander om hvordan jeg er som menneske. Det finner JEG usmakelig.
Jeg finner en viss ironi i at du har valgt å legge igjen kommentaren din under bloggposten ‘Bøker lest 2010’. Denne listen skulle vel nettopp vise at mine interesser strekker seg lenger enn til meg selv.
Kjære Kjetil,
Etter å ha lest noen av dine blogginnlegg, sitter jeg igjen med inntrykk av at du er en flott mann med gode grunnleggende verdier. Ditt fokus på det korrekte og intellektuelle er forbilledlig.
Jeg er imidlertid noe mer skeptisk til visse deler av klientellet som frekventerer kommentarfeltene her inne, spesielt med tanke på deres manglende grad av måloppnåelse når det kommer til skriftlige ferdigheter.
Jeg blir rett og slett lei meg når jeg leser dette. Har vi ikke kommet lenger i 2011 enn at (tilsynelatende) voksne mennesker ikke behersker rett bruk av komma, samt elementær rettskriving?
Forventningene til en norsklærer blir ikke styrket av dette.
Slipp deg løs, og finn fram rødpenna.
Dette skremmer meg.
Hilsen Kjersti.
Takk, Kjersti.
Etter å ha fått flere nærmest likelydende råd om å slippe meg løs, har jeg begynt å glede meg til i kveld…
Til opplysning for dem som mener at korrekt er ukorrekt, – eller noe sånn:
http://arekalvo.no/indeks.asp?id=534